30 Απρ 2008

Πάσχα στο Καστελλόριζο

Ήταν η δεύτερη φορά που επισκέφθηκα το Καστελλόριζο, αυτό το μικρό σαν κουκίδα νησάκι, στο πιο νοτιοανατολικό σημείο της Ελλάδας μας...Την πρώτη φορά που πήγα στο νησί απλά εκστασιάστηκα, την δεύτερη και πιο καθοριστική όμως μαγεύτηκα.

Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό που με έκανε να ''κολλήσω'' με το καστελλόριζο διότι αντικειμενικά αν το δει κανείς είναι απλά ένα ακόμη πανέμορφο νησάκι σαν πολλά άλλα εξίσου όμορφα νησάκια που υπάρχουν διάσπαρτα στο αιγαίο.Έδωσα όμως κάποιες απαντήσεις που πιθανότατα αποτέλεσαν και τους λόγους της συγκίνησης που μου δημιουργεί.

Αυτή η αίσθηση απομόνωσης από τον υπόλοιπο κόσμο σίγουρα είναι ένας πρώτος καλός λόγος, η μοναδική αρχιτεκτονική των κτιρίων που είναι τόσο καλοδιατηρημένα σα να χτίστηκαν χθές, η ανυπαρξία προτάσεων για νυχτερινή ζωή είναι επίσης ένας ακόμη καλός λόγος για τον μπουχτισμένο αθηναίο.

Αν προσθέσει κανείς και τη φόρτιση που δημιουργεί το νησάκι της Ρω με την ταγμένη σ'αυτό Δέσποινα Αχλαδιώτη γνωστή και ως ''κυρά της Ρω'', εξηγείται εύκολα όλη αυτή η συγκίνηση που δημιουργείται με το που πατάς το πόδι σου στο λιλιπούτειο αεροδρόμιο του νησιού.

Ένας προορισμός μοναδικός, που πρέπει να παραμείνει μοναδικός αρκεί να το καταλάβουν καλύτερα τόσο οι κάτοικοι του νησιού όσο και οι επισκέπτες του.

1 σχόλιο:

vossinakis είπε...

Πράγματι πανέμορφο νησί. Το επισκέφτηκα το 2006 στην ολική έκλειψη Ηλίου. Ο συνδυασμός ήταν εκπληκτικός. Μπορείς να δεις φωτό εδώ : http://picasaweb.google.com/andreas.vossinakis/292006